به گزارش قدس آنلاین، زهره الهیان، با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۱ از سوی مقام معظم رهبری تحت عنوان «تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین»، اظهار داشت: با توجه به اینکه امسال به طور خاص بحث تولید دانش پایه و حمایت از تولید دانش بنیان به عنوان شعار سال توسط مقام معظم رهبری در نظر گرفته شده است، باید اقدامات جدی در این راستا صورت گیرد.
وی افزود: ما ظرفیت علمی، تخصصی و نخبگانی بیبدیلی در کشور داریم که اگر این ظرفیت در مسیر تولید دانش پایه به خدمت گرفته شود، میتواند در عرصه اقتصادی تحولاتی را ایجاد کند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در حال حاضر شرکتهای دانش بنیان با محوریت متخصصان جوان و نخبگان در حال فعالیت هستند و بخشی از بار اقتصادی کشور را به دوش میکشند و به نوعی توانستند محصولات دانش پایهای را تولید کنند که حتی کشورهای پیشرفته هم خریدار این محصولات هستند.
الهیان گفت: بر این اساس، فعالیت شرکتهای دانش بنیان در مسیر علم و فناوری میتواند ارزش افزوده اقتصادی را برای کشور فراهم کند و ما به اهداف اقتصادی و پیشرفت و رشد اقتصادی نزدیکتر شویم.
وی تأکید کرد: مجلس شورای اسلامی چندی پیش طرح جهش تولید دانش بنیان را به تصویب رساند و باید به طور جدی پیگیر اجرایی شدن این طرح با توجه به شعار سال باشیم.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: دولت هم باید همکاری لازم را برای اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان داشته باشد و لازم است تسهیلات و امکانات لازم را به تولیدکنندگانی که در این مسیر گام برمیدارند، اختصاص دهد.
الهیان با اشاره به اینکه مهمترین مشکل شرکتهای دانش بنیان که بسیاری از آنها هم نوپا هستند بحث تسهیلات است، گفت: باید برنامه ریزی لازم برای اختصاص تسهیلات توسط بانکها به شرکتهای دانش بنیان انجام شود.
وی تصریح کرد: علاوه بر این، با توجه به ظرفیت دانشگاههای کشور باید اماکن لازم با اجاره بهای بسیار پایین به شرکتهای دانش بنیان نوپا اختصاص داده شود تا بتوانند در مسیر تولید دانش پایه گام بردارند و جهش خوبی در این راستا رقم بخورد.
نظر شما